Κορονοϊός – Βέλγιο: Επεισόδια και προσαγωγές σε παραλία λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν λόγω της εντολής εκκένωσης μιας παραλίας στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μπλάνκερμπεργκ, στο Βέλγιο.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ασφάλεια στο παραθαλάσσιο θέρετρό μας και τώρα αυτό…», διαμαρτυρήθηκε η δήμαρχος της πόλης Νταφνέ Ντιμερί.

Τα επεισόδια προκάλεσε μια ομάδα νέων, στους οποίους ζητήθηκε να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς της Covid-19, σύμφωνα με μαρτυρίες στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laatste Nieuws, μια ομάδα παραθεριστών στράφηκε κατά της αστυνομίας, αφού τους ζητήθηκε να φύγουν από την παραλία.

Ακολούθησε βίαια συμπλοκή με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και η αστυνομία αναγκάστηκε να καλέσει ενισχύσεις για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Στις εικόνες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες και κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται νέοι να πετάνε ομπρέλες εναντίον των αστυνομικών στην παραλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ