Ακάρ κατά των Ελλήνων πολιτικών: Διαβάζουν την ιστορία ανάποδα

Επίθεση στους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, ταυτόχρονα, αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν μέσω τηλεδιάσκεψης συνομιλίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

«Το γεγονός ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί προέβησαν στις 19 Μαΐου σε κάποιες αβάσιμες, ανάρμοστες, δηλώσεις, που δεν συνάδουν με τα ιστορικά γεγονότα και που αποδεικνύουν ότι διαβάζουν την ιστορία ανάποδα είναι μια πλήρης πρόκληση. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να καταστρέψουν και να ακυρώσουν τις καλές μας προθέσεις και ενέργειες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος στη συνέχεια έκανε λόγο για τις θηριωδίες των Ελλήνων το 1919 που γνωρίζει όλος ο κόσμος.

«Η ιστορία μας είναι ξεκάθαρη. Η ιστορία της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Εμείς πραγματικά, όπως και σήμερα, όπως και χθες, όπως κι οι πρόγονοί μας συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο νόμο, έτσι κι εμείς συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε το ίδιο», είπε ο κ. Ακάρ και συμπλήρωσε: «Εκτός αυτού, ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει τις ελληνικές θηριωδίες, ειδικά μεταξύ του 1919 και του 1921. Ωστόσο, το να κατηγορούν την Τουρκία, το ευγενές έθνος μας, απερίσκεπτα, ανεύθυνα και σε χρονική στιγμή όπου έχουν ξεκινήσει συνομιλίες, αποτελεί πραγματικά προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαπραγματεύσεις, να αναβληθούν οι αμοιβαίες πολιτικές υποσχέσεις και να τις ακυρώσουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ