Η Björk ως μάγισσα πρωταγωνιστεί με την κόρη της στη νέα ταινία του Robert Eggers

Στην Ισλανδία και τους Βίκινγκς του 10ου αιώνα θα μας μεταφέρει η νέα ταινία του Robert Eggers, «The Northman», με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Björk. Ο 37χρονος σκηνοθέτης που έκανε αίσθηση με το «The Witch» και το υποψήφιο για Oscar φωτογραφίας, «The Lighthouse» κινηματογραφεί ακόμη ένα ατμοσφαιρικό φιλμ που ακολουθεί έναν Σκανδιναβό πρίγκιπα καθώς επιδιώκει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του.

Η ταινία, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα κάνει πρεμιέρα διεθνώς στις 8 Απριλίου 2022, μέσω των Focus Features και Universal. Η Björk πρόκειται να εμφανιστεί μαζί με την 18χρονη κόρη της, Ísadóra Bjarkardóttir Barney, υποδυόμενη μια μάγισσα. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από την εκκεντρική ισλανδή καλλιτέχνη που κάθε της εμφάνιση παίζει με τα… όρια της λογικής και της μόδας.

H ίδια έχει πρωταγωνιστήσει μέχρι σήμερα σε τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, με πιο δημοφιλή στο ευρύ κοινό το «Dancer in the Dark» του Lars Von Trier, που κυκλοφόρησε το 2000 και για το οποίο κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Björk πιθανότητα θα ερμηνεύσει και κάποιο τραγούδι στο soundtrack του «The Northman».

Οι Nicole Kidman, Willem Dafoe, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke και ο πρώην… ταρζάν Alexander Skarsgård θα συμπληρώνουν το καστ. Στο φιλμ που ξεκίνησε ως μια οικογενειακή υπόθεση, θα έπαιζε και ο αδελφός του Alexander Skarsgård, Bill. Ωστόσο ο Covid-19 άλλαξε τα σχέδια. «Ήταν ένας εφιάλτης προγραμματισμού. Λυπάμαι τόσο πολύ. Ο Eggers είναι ένας από τους πιο σπουδαίους σκηνοθέτες εκεί έξω και συνεργάζεται με τον αδερφό μου. Δεν θέλω να μιλήσω γι ‘αυτό, θα με πιάσουν τα κλάματα», δήλωσε ο Bill Skarsgård.

Η ταινία προτάθηκε στον Eggers από τον Alexander Skarsgård και το σενάριο γράφτηκε από τον σκηνοθέτη σε συνεργασία με τον ισλανδό ποιητή και μυθιστοριογράφο, Sjón ο οποίος στο παρελθόν έχει υπογράψει και τραγούδια για την Björk.

Πηγή: instyle.gr , Πηγή φωτό εξωφύλλου: Photo by Santiago Felipe/Getty Images

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ